Do željene figure sa Med2 Contourom

Pravilno se hranite, redovno vežbate i zagovornik ste zdravog životnog stila, ali vaše telo na nekim mestima ipak zadržava masne naslage? Uprkos svim naporima koje svakodnevno ulažete nikako da se rešite takozvanih „jastučića“ na leđima ili viška na stomaku i butinama?

Sa Med2 Contourom, jedinstvenim tretmanom za oblikovanje tela, konačno ćete na potpuno siguran i neinvazivan način dovesti svoju figuru do idealnih proporcija za svega nekoliko dolazaka u Estetski centar „Estera“.

„ Prednost tretmana Med2 Contourom ogleda se u tome što se bez igala i skalpela ciljano deluje na lokalizovane masne naslage koje su često uporne i teško se uklanjaju tradicionalnim metodama. Karakteristika masnih ćelija jeste da je njihov broj i raspored u telu genetski predisponiran i upravo iz tog razloga su neke osobe sklone nakupljanju masnih naslaga na određenim delovima tela. Na pojačano stvaranje masti osim genetike svakako utiče i visokokalorična ishrana, kao i smanjena potrošnja energije usled pasivnog načina života i odsustva fizičke aktivnosti. Čak i pored ličnog angažovanja, umerene ishrane i vežbanja, mogu postojati regije na kojima se nalazi višak masnog tkiva. Upravo na takve zone efikasno deluje Med2 Contour kojim se podstiče limfna drenaža tako da sam tretman započinje upravo otvaranjem limfnih čvorova integrisanim aplikatorom za limfnu drenažu. Potom se tkivo i masne ćelije uz pomoć vakuuma fiksiraju u aplikator između dve ultrazvučne glave. Za vreme tretmana zajedno deluju snaga iz ultrazvučne energije, limfne drenaže i vakuuma, tako da se u tkivu stvaraju mehurići koji postaju sve veći da bi se u jednom trenutku smanjili i imploidirali. Tako dolazi do oslobađanja velike količine energije koja dovodi do oštećenja na membrani masnih ćelija i ispuštanja masnih kiselina i triglicerida. Kroz prirodan proces metabolizma ovaj višak masnoće se eliminiše iz organizma. Na kraju dolazi limfna drenaža koja sve to dodatno pospešuje što direktno utiče na smanjenje obima koje se može meriti u centrimetrima. U proseku je dovoljno pet tretmana u seriji koji se izvode na nedelju dana kako bi se dobili željeni rezultati. Dobijeni efekti su dugotrajni ukoliko se nastavi sa pridržavanjem zdravog režima ishrane i kontinuiranom fizičkom aktivnošću. Osim što se lokalizovane masne naslage uspešno uklanjaju, ovim tretmanom se redukuje i celulit koji nije samo estetski, već i zdravstveni problem“, poručuje dr Nenad Stanković iz Estetskog centra „Estera“.

Bitno je istaći da je individualni pristup veoma važan i za svakog klijenta se određuje posebna dinamika, odnosno broj preporučenih tretmana za zonu koja se tretira i to u velikoj meri zavisi od stanja iste. Od velikog značaja je uskladiti očekivanja sa mogućnostima, a to je izvodljivo stručnom procenom doktora koji kontinuirano prati napredak i vodi klijenta kroz čitav proces oblikovanja tela.