Novi načini za uklanjanje strija

 

Najnovija istraživanja pokazuju da čak 90 odsto žena ima problem sa strijama. Sa razvojem antiaginga značajno su se unapredile tehnike uklanjanja strija. Bilo da je reč o naglom rastu, trudnoći ili prekomernoj težini, strije mogu nastati jer se pri intenzivnom rastezanju kože vezivno tkivo ne može prilagoditi i dolazi do njegovog oštećenja, tj. pucanja. U situaciji kada telo brže raste nego što to koža može ispratiti, elastična vlakna na površini kože se trajno kidaju. Tako nastaju strije, odnosno ružičaste ili beličaste smežurane linije koje se najčešće javljaju na butinama, stomaku, leđima, rukama, grudima.

– Strije su estetski problem sa kojim se suočava veliki broj žena. Dosadašnje metode koje su se primenjivale u praksi nisu davale očekivane rezultate, ali sa razvojem antiaginga unapredile su se tehnike uklanjanja strija. Svakako je najbolja KOMBINACIJA dermarolera i pilinga. Dermoabrazija mehanički uklanja površinski sloj kože, dok piling to čini hemijskim putem tako što koagulacijom površnih slojeva kože dovodi do uklanjanja dubljih slojeva. Sve to stimuliše kožu na regeneraciju na isti način kao kada se na koži desi povreda. Broj tretmana utvrđuje se u zavisnosti od stadijuma u kome se strije nalaze. Tako je kod mladih i crvenih potrebno oko tri tretmana, a kod starih i belih najmanje osam, pa i više. USPEH intervencije uslovljen je pre svega starošću strija, tipom kože, ali i brojem izvedenih tretmana. Ovim postupkom strije se mogu značajno redukovati, odnosno, zasigurno će doći do njihovog skraćenja, suženja i smanjenja dubine – iskustvo je dr Nenada Stankovića iz Estetskog centra „Estera“.

Kako bi ponovo stekle samopouzdanje i osećaj ličnog zadovoljstva, sve veći broj žena se okreće savremenim metodama ulepšavanja. Tako je terapija strija uobičajena kod žena nakon porođaja, usled oscilacija u težini, hormonskog disbalansa. Specijalni kokteli koji se dermarolerom nanose na kožu može u velikoj meri uticati mogu na zadebljanje kolagena i elastina. To je metoda kojom vitamini, minerali, antioksidansi i ostale hranljive supstance supstance ostvaruju intenzivnu hidrataciju i revitalizaciju same kože, pa se sa ponavljanjem tretmana dubina strija, povećava količina kolagena, a samim tim popravlja njen tonus – otkriva dr Stanković.