Lasersko oblikovanje tela

lasersko oblikovanje tela celulit skidanje obima

Poznato je da su za postizanje vitkog i lepog izgleda od velikog značaja zdrava ishrana, redovan san i umerena fizička aktivnost. Naravno, preporučeni unos vode je veoma važan za normalno funkcionisanje organizma jer se dehidratacija tela negativno odražava na proces sagorevanja sivišnih masnoća.

Ipak, nije retkost da se i pored toga  što se strogo pridržavamo zdravih životnih navika, neočekivni višak vezuje za određeno kritično područje poput podbratka, stomaka, unutrašnje strane butina, leđa, nadlaktica ili zadnjice. Do vrhunske forme i potpunog zadovoljstva danas se može doći i uz pomoć lasera.

Lasersko oblikovanje tela je potpuno neinvazivna metoda kojom se uspešno uklanjaju lokalizovane masne naslage, a kada se kombinuje sa kriolipolizom, izuzetni rezultati postižu se i kod tretiranja najtvrdokornijeg celulita. Reč je o komfornom, bezbolnom, jednostavnom i bezbednom pristupu koji je sve popularniji zato što nema propratnih nus pojava kao što su produženo crvenilo, otoci, modrice ili osećaj bola. Prilikom povećanja temperature u dubini masnih naslaga na 45 stepeni Celzijusa, za 15 do 20 minuta trajno se uništavaju masne ćelije. Zbog lasera koji zagreva, kako bi tretman bio što prijatniji,  površina kože se hladi. Naime, masno tkivo se forsirano hladi do stepena postizanja kristalizacije u masnim ćellijama. Postignuta kristalizacija unutar masnih ćeliija je ireverzabilan proces i dovodi do trajnog oštećenja masne ćelije bez potrebe da se  dodatno interveniše usisavanjem masnih naslaga.

Efekti tretmana se ogledaju u  progresivnom gubitku masnih naslaga (do 3 centimetra posle jednočasovnog tretmana). Oko 7 milijardi ćelija može biti oštećeno pod uticajem hladnoće (između 0 stepena Celzijusa i 10 stepeni Celzijusa koja prolazi kroz sistem), a zatim ih telo fizički eliminiše.  Jako je važno naglasiti da nije potrebno prethodno  anesteziranje zone koja se tretira.

Dodatni benefit ovakvog oblikovanja tela pored redukcije masnih naslaga, svakako je još jedno pozitivno dejstvo samog lasera koji utiče na sintezu kolagenih vlakana u koži što dovodi do njenog zatezanja. Kao jedinstvena podrška osobama koje vode računa o svom zdravlju i kilaži, laserska tehnologija dobija prednost u odnosu na druge procedure upravo zbog toga što su efekti dobijeni na ovaj način dugotrajni, posebno ako se u obzir uzmu i lični angažman u vidu zdravog načina života i očuvanja vitalnosti.