Nega ruku

Kako da ruke ne odaju vaše godine?

Verovatno se često pitate zašto vam je koža na rukama suva, beživotna, sklona perutanju i pored svakodnevne nege. Ruke su najosetljiviji deo tela koji je najviše izložen štetnim uticajima, ali i tuđim pogledima. Koliko puta vam se dogodilo da operete posuđe vrućom vodom i bez zaštitnih rukavica? Znate li koliko su zapravo ruke izložene vetru, suvom vazduhu i UV zračenju? Ali, one to znaju. I sve pamte. Zato ih negujte na pravi način i nemojte ih skrivati, nego ih sa ponosom pokažite. Koža na rukama je tanka i lako gubi svežinu i mladalački izgled. Upravo zbog toga što ima malo lojnih žlezda, sklona je brzom isušivanju i perutanju. Starenjem se u koži smanjuje količina hijaluronske kiseline tako da se elastičnost i volumen gube vremenom. Ni najbolji manikir neće sakriti naboranu i neprivlačnu kožu. Šta preduzeti u ovom slučaju?

Hijaluronski fileri su svakako odlično rešenje za ovu vrstu problema. Filerima se ublažava vidljivost tetiva i vena, poboljšavaju elasticitet i jedrina, ali i vraća izgubljeni volumen. Fleke i pege koje ste doneli kao suvenir sa letovanja čine vas nezadovoljnim? Hemijski piling je najbolji izbor za vas. Osim što je efikasan u uklanjanju različitih pigmentacija, veoma je uspešan u borbi protiv starenja.

Primetile ste da vam je koža na rukama dehidrirana i opuštena? Mezoterapija će vam vratiti izgubljenu jedrinu i zategnutost jer će inovativne formule koje koristimo , vašoj koži obezbediti bolju hidrataciju, poboljšati mikrocirkulaciju i tonus. I PRP ili tretman krvnom plazmom se veoma uspešno primenjuje za rejuvenaciju šaka.

U čemu je tajna negovanih ruku?

Da li i vama prilikom razgovora sa nekom osobom , spontano sklizne pogled ka rukama sagovornika? Često se pažljivim posmatranjem ruku može više pročitati nego sa lica, zato se njima pridaje veliki značaj od davnina. One grle, miluju, pružaju, a neretko otkrivaju stavove, emocije, iskustva. Negovane i meke ruke su ogledalo našeg zdravlja i lepote jer tako odajemo utisak uredne žene koja drži do sebe. Takva je i Danijela Marinković, doktor medicine:

"Sa prvim znacima starenja susreće se svako od nas, pre ili kasnije. Moje šake su vremenom izgubile punoću i jedrinu, a vene su postale sve izraženije. Takav prizor mi je puno smetao i rešenje sam potražila u 'Esteri'. Uz mezoterapiju i hijaluronske filere, mojim rukama je vraćena svežina, a mom licu razlog za osmeh. Dodir sada ima potpuno drugu dimenziju."

Vi najbolje znate kome ćete pružiti ruku kada je u pitanju briga o vašoj koži.