Nega kose

mezoterapija kose

Neka vas prepoznaju po zdravoj, lepoj i negovanoj kosi

 

Da li ste i vi primetili da vam je kosa od oktobra do marta suva, lomljiva i beživotna? Sigurno pokušavate da joj kvalitetnim šamponima vratite svilenkasti sjaj, ali vam to ne polazi za rukom. Da li vas to čini nezadovoljnim? Rezultati najnovijih istraživanja pokazuju da je prosečna temperatura zagrejanog stana 23 stepena. Kosa upija i oslobađa vlagu u zavisnosti od okruženja, tako da joj radijator u hladnim mesecima nikako ne prija. Ako ste još pod velikim stresom i ne možete se pohvaliti zdravim načinom života ili imate problem sa hormonima, kvalitet kose je slabiji i ona intenzivno opada. A zašto nam je toliko važno da imamo lepu i negovanu kosu? Poput Samsona kome je snaga ležala u kosi, uvreženo je mišljenje da se u kosi kriju individualnost, moć i životna sila. Sjajna i zdrava kosa potvrđuje vaše zdravlje, raspoloženje, ali i odnos prema sebi i nivo samopoštovanja. Trendovi i frizure se vrtoglavo menjaju, ali je samo negovana kosa zaista lepa. Ona zasigurno upotpunjuje vašu ukupnu lepotu i utisak koji ostavljate na druge.

Kako da kosa postane i ostane glavna karika u lancu vaše zavodljivosti?

Rešenje je svakako u tretmanima koji sprečavaju opadanje, podstiču rast nove kose i poboljšavaju njen kvalitet. Otkrivamo vam mogućnost izbora za vas. Mezoterapija i tretman krvnom plazmom pokazali su u dosadašnjoj praksi najviše uspeha u rešavanju problema sa opadanjem kose i stimulaciji rasta nove kose. Konačno će frizura koju ste zamislili izgledati kao na modelima u katalogu. Da, moguće je. Ukoliko vaše telo ne dobija dovoljno proteina, vitamina i minerala, budite sigurni da neće ni vaša kosa. Takođe, ako ste pod konstantnim stresom, ne poštujete zdrave životne navike, koristite kontraceptivne pilule , kosa će to i te kako osetiti. Vrlo brzo će početi da opada i njen volumen više neće biti isti. Kao ni vi. Lepa i negovana kosa oduvek je važila za simbol senzualnosti, ženstvenosti i seksualnosti. Bilo da je duga ili kratka, ravna ili talasasta, prirodna ili bojena, kosa je iskra ženske vatre i može postati naš glavni adut. Pitate se kako? Mezoterapijski kokteli sastavljeni od vitamina, minerala, aminokiselina i biljnih ekstrakata unose se na ciljano područje. Na taj način se ishranjuje koren dlake, hidrira vlasište i podstiče rast nove kose. Tretman se može ponavljati na nedelju dana, dok je kasnije dovoljno periodično održavanje.Evo kako svoje iskustvo opisuje Vesna Petrović, prevodilac nemačkog jezika

"Opadanje kose kod žena je češće nego što se pretpostavlja. U mom slučaju su za to bili „krivi“ disbalans hormona i menopauza. Probala sam sa mnogim terapijama i preparatima, ali nisam mogla da sprečim preteran gubitak kose. Srećom, medicina je usavršila mezoterapiju, kako bi sprečila opadanje kose kod žena. Terapija se na početku sprovodi nedeljno, potom u mesečnim razmacima. Posle tri nedelje se primećuje smanjeno opadanje vlasi , a nova kosa se vidi nakon dva-tri meseca. Ja nemam više problem sa opadanjem kose. Zahvaljujući svom dr Nenadu Stankoviću i mezoterapiji."

I tretman krvnom plazmom ostvaruje veliki uspeh u rešavanju problema sa opadanjem kose jer se vlastitim faktorima rasta jača vlas. Krvna plazma je veoma značajna jer sadrži puno trombocita i matičnih ćelija koje regenerišu folikul dlake, čak i na onom mestu gde se folikul ne vidi golim okom. Ona se ubrizgava u kožu glave čime se pospešuje rast i kvalitet kose. I to nije sve. Ne postoji mogućnost alergijskih reakcija jer se koristi vaša krv i to onaj najkvalitetniji segment sa faktorima rasta. Ovim postupkom se čak i pojava peruti može sprečiti, što je dodatna dobit za vas. Potrebno je tri do četiri tretmana na mesec dana, a kasnije je dovoljno jednom ili dvaput godišnje radi održavanja efekata.