Hijaluronski fileri

Do savršenih usana uz pomoć filera

Verovatno ste i vi jedna od pripadnica lepšeg pola koja žudi za punim, senzualnim i jedrim usnama. Da li vam se dešavalo da puno vremena i šminke izdvojite kako biste usne učinile vizuelno punijim? I željeni efekat bi često izostajao. Postoji jednostavniji način da postignete prirodan i ženstven izgled svojih usana – hijaluronski fileri. Pronađite veštog stručnjaka koji će ućiniti da se osećate ženstvenijom zbog novog izraza i uživajte u lakoći šminkanja. Sjaj će zameniti sve što ste do sad koristile.
Da li znate da su estetska medicina i mitologija povezane na neki način? Naime, prilikom popunjavanja usana hijaluronskim filerima koristi se princip 'Kupidonovog luka' . O čemu se zapravo radi? Ukratko, specifična struktura u obliku slova "M" primenjuje se kako bi se postigli željena simetrija, prirodan i besprekoran izgled usana. Na brz i efikasan način dobićete volumen o kome ste sanjale, a zadržati prirodan izraz. I ne samo to. Njima je moguće promeniti čak i konture lica, povećati jagodice, korigovati nepravilnosti oblika oboda lica, brade i nosa, osloboditi se podočnjaka i podvaljka.

Šta hijaluronski fileri mogu da učine za vas?

Kako godine prolaze, usne i lice gube svoju punoću jer se količina hijaluronske kiseline smanjuje. Ipak, savremena medicina omogućila je ženama da što duže zadrže mladolikost i svežinu. Hijaluronska kiselina se vremenom troši usled starenja, UV zračenja, zagađenja i drugih faktora. Da bismo zadržali volumen i jedrinu, poslednjih godina uspešno se primenjuju hijaluronski fileri koji se popularno nazivaju "punjači" bora. Reč je o medicinskom proizvodu tj. sterilnom prozirnom gelu koji sadrži hijaluronsku kiselinu, dajući čvrstinu i elastičnost koži jer poseduje veliku moć vezivanja vode. Osim u koži,nalazi se i u omotačima zglobova i strukturama oka. Veoma je važna zato što održava tonus, neutrališe dejstvo izuzetno štetnih radikala i omogućava bolju hidrataciju tkiva. Hijaluronskim filerima možete popuniti brazde između nosa i usana, bore oko usana, očiju, na vratu i dekolteu i vidno ćete se podmladiti. Najvažnije je to što su efekti tretmana vidljivi i do dve godine. Svi oko vas će primetiti prijatnu promenu i širok osmeh koji ne skidate sa lica. Prihvatajte komplimente sa stilom.

Koje su prednosti tretmana?

Da li i vi teško pronalazite prazno mesto za sebe u svom rasporedu ? Često vreme doživljavate kao najljućeg neprijatelja , a u stvari, ono od vas traži samo jedno – dobru organizaciju. Modernoj ženi je jako teško da pomiri tradicionalne vrednosti i savremene potrebe da radi i bude korisna društvu. Najveća prednost tretmana hijaluronskim filerima jeste to što ne morate izostajati sa posla ili nekog važnog događaja jer su moguće crvenilo i otok prolaznog karaktera. Čak iako se pojave modrice, one prolaze za nekoliko dana. Upravo zbog brzine postupka koji je jednostavan i gotovo bezbolan, ali i efikasnih rezultata, ova estetska procedura je danas vrlo atraktivna. Evo kako svoje iskustvo opisuje Olga Stevanović Bakir, doktor stomatologije

"Pre šest godina postala sam majka i zaista uživam u toj životnoj ulozi. Nakon porađaja, sa lakoćom sam se oslobodila viška kilograma dobijenih u trudnoći. Međutim, moje lice više nije bilo isto. Izgubilo je volumen, jedrinu i svežinu. Svoje poverenje poklonila sam "Esteri". Uzimajući sve faktore u obzir i stručne savete doktora, opredelila sam se za tretman hijaluronskim filerima. Tačno je da sam napravila kratku pauzu sa odlaskom u solarijum , ali mi bilo važnije je to što sam nakon postupka odmah mogla da se vratim dnevnim aktivnostima i radu sa svojim pacijentima. Moja ćerka sada ima zadovoljnu i nasmejanu mamu".

Usne prvenstveno povezujemo sa govorom i komunikacijom, one su vekovima inspirisale umetnike i bile neiscrpan motiv čuvenih pesama, slika, skulptura. Bilo da su pune, tanke, široke, srcolike- usne čuvaju male tajne. Na osnovu njih možemo puno otkriti o karakteru i ličnosti žene, a muškarcima su najprivlačnije pune usne koje savršeno pristaju uz osmeh.