Boli kao ubod komarca, ali posle nema ni podočnjaka ni bora

Sigurno ste primetili da vam se umor i stres najviše vide u očima. Nije to samo zato što su oči ogledalo duše već je koža organ koji vidno reaguje na stres.

Ovo posebno važi za kožu oko očiju. Ona je izuzetno tanka, ispod nje praktično nema masnoće, pa zato najbrže stari i najburnije reaguje na negativne uticaje sunca, zagađenja i loše životne navike. Posledica toga su tamni podočnjaci, kesice ispod očiju, bore i umoran izgled. Dobra vest je da sve ove nedostatke može da izbriše mezoterapija. Reč je o medicinskom, potpuno bezbednom tretmanu za intenzivnu negu lica.
– Specijalni mezoterapijski kokteli neka su vrsta bombe aktivnih supstanci, koji opuštenu, iscrpljenu kožu potpuno regenerišu i vraćaju joj život i energiju. Svi sadrže vitamine, minerale, hijaluronsku kiselinu, biljne ekstrakte i antioksidante, a u zavisnosti od individualnih potreba klijenta, mogu sadržati i druge aktivne supstance – objašnjava dr Nenad Stanković, praktičar estetske medicine i vlasnik Estetskog centra „Estera“.
Kokteli se unose u dublje slojeve kože finim, tankim iglicama, zahvaljujući čemu je efekat mezoterapije očigledan, i to odmah po ubrizgavanju. Tretman nije bolan niti neprijatan i ne zahteva period oporavka. Može se pojaviti blago crvenilo, ali ono nestaje za najviše sat vremena posle tretmana.
– Mezoterapijski kokteli prosvetljuju kožu, čine je blistavom, uklanjaju tamne i natekle podočnjake, pege i fleke, kao i fine mimičke bore u slepoočnoj zoni. Snažno hidriraju kožu i vraćaju joj volumen . Ovaj tretman ne izaziva zavisnost kože, već vidno poboljšava njen kvalitet jer je intenzivno neguje i hrani. Odlična je prevencija starenja, tako da je preporučljiv za sve žene koje imaju preko 25 godina - kaže dr Stanković.