Blistav ten uz piling

 

 

Iako su se ideali lepote vremenom menjali, ono što je ostajalo isto jeste želja za zdravim, negovanim i atraktivnim izgledom. Naime, još u starom Rimu, žene su otkrile neverovatnu moć voćnih kiselina u svakodnevnoj nezi, tako da su neretko na kožu nanosile talog zaostao nakon vrenja vina.

Danas je veoma popularan piling na bazi glikolne, limunske, mlečne, salicilne i kodžik kiseline kojim se epidermis uspešno rehidrira, uklanja se površinski sloj kože bez izraženog perutanja i ljušćenja, a normalna pH vrednost kože se ponovo uspostavlja. Kako bi se omogućila efikasnija penetracija hranljivih i hidratantnih sastojaka neophodno je osloboditi se površinskog sloja kože koji je odgovoran za sivkast ten i umoran izraz. Uklanjanje mrtvih ćelija nije jedina svrha pilinga s obzirom na to da se njegovom primenom mogu rešiti određeni problemi poput dehidratacije, finih bora, neujednačene teksture, hiperpigmentacija i posledica foto starenja. Površinski piling voćnim kiselinama deluje u epidermalnoj regiji sa stimulacijom dubljih slojeva i njegova prednost se ogleda u činjenici da kombinacija različitih kiselina ima energično dejstvo na rešavanje navedenih indikacija. Reč je o „lunch time“ tretmanu koji savremenoj ženi pruža komfor da se nakon postupka vrati svojim isplaniranim dnevnim aktivnostima budući da osim prolaznog crvenila, piling nema drugih neželjenjih efekata.

Jesen i zima su idealna godišnja doba za izvođenje ove esteske procedure pošto sam piling kožu čini veoma osetljivom na UV zračenje tako da je obavezna i krema sa zaštitnim faktorom kao deo protokola. Samo nanošenje kiselina traje desetak minuta, a prati ga blagi osećaj toplote na području gde se primenjuje. Rezultati su vidljivi već nakon prvog tretmana. Koža postaje sjajna, meka i potpuno pripremljena da upije sve neophodne sastojke iz preparata za negu pomažući joj da zadrži vlažnost. Hemijski piling treba da bude obavezan korak redovne nege, a naročito je poželjan za prilike kada treba posebno zablistati kao što je novogodišnja noć.