Antistres tretman: Izbrišite posledice stresa sa svog lica

Naše lice je kao slikarsko platno. Život na njemu svakodnevno iscrtava kako lepe, tako i stresne i tužne momente. Ali, srećom, živimo u vremenu kada se tragovi koji nam se ne dopadaju, mogu i popraviti. U Estetsko - edukativnom centru “Estera” efikasno se primenjuju različite nehirurške metode podmlađivanja, kao što su mezoterapija, hemijski pilinzi, hijaluronski fileri i mezoniti. Osluškujući potrebe klijenata, ovde je kreiran potpuno novi - “antistres tretman”, koji predstavlja kombinaciju različitih estetskih procedura ostvarujući izuzetne rezultate.

- S obzirom na to da se svakodnevno susrećemo sa stresom koji nije bolest ,ali može da uzrokuje mnoge bolesti, neprekidno se govori o tome da ga treba eliminisati ili njegove posledice svesti na minimum. Kako na izgled kože stres utiče u velikoj meri, došli smo na ideju da koncipiramo “antistres tretman” kombinovanog tipa koji će na najpotpuniji način odgovoriti aktivnom stilu života savremenog čoveka, kaže dr Nenad Stanković, vlasnik centra “Estera”. U tretmanu se koristi kombinacija tri različita mezoterapijska koktela specifičnog sastava. Prvi je namenjen gornjoj trećini lica i predstavlja kombinaciju tri biomimetička peptida koji imaju dejstvo poput botoksa, deluju na mišiće, opuštaju ih i smanjuju bore. U srednjoj trećini lica najveći problem predstavlja predeo oko očiju, podočnjaci, kesice i kolutovi... Na ovim mestima je uticaj stresa najvidljiviji, ali i posledice neispavanosti i užurbanog načina života. U toj zoni se koristi poseban koktel koji je namenjen navedenim indikacijama. Na donjoj trećini lica tokom godina koža počinje da se opušta i to je ono što se, osim na vratu, najviše vidi. U toj regiji se primenjuje specijalan mezoterapijski koktel sa hijaluronskom kiselinom koja izuzetno brzo hidrira kožu.

- Važno je istaći da kokteli sadrže 72 aktivne supstance od kojih bih posebno izdvojio antioksidanse, ali i aminokiseline, vitamine, minerale, biljne ekstrakte koji zatežu kožu, objašnjava naš sagovornik i naglašava da mezoterapijski kokteli sadrže antioksidanse koji deluju antistresogeno, pa samim tim popravljaju opšte stanje organizma. Nakon ovog tretmana na lice se nanosi lagani “Easy Phytic” hemijski piling koji predstavlja kombinaciju biljnih i voćnih kiselina i uklanjajući površinski sloj kože stimuliše dublje partije podstičući ih na oporavak. Na kraju dolazi i umirujuća maska na bazi aloa vere koja opušta i dodatno hidrira kožu. Dr Stanković ističe da je prednost “antistres tretmana” to što je minimalno invanzivan, komforan, bezbedan i što se različitim problemima na pojedinim regijama kože pristupa sistematično.

- Prve rezultate možemo da očekujemo već sutradan s obzirom na to da hijaluron hidrira kožu veoma brzo i lice počinje da blista. Najoptimalniji rezultati se očekuju nakon pet do sedam dana, a za dugotrajniji efekat preporučuju se i četiri vezana tretmana u periodu od pet do sedam, čak i deset dana. I naravno, iskrena preporuka su i tretmani održavanja koji se izvode jedanput do dva puta godišnje. Lepota se ne održava samo spoljašnjim tehnikama i tretmanima, već su veoma važni i drugi faktori koji lepotu stimulišu iznutra. Da bi “antistres tretman” imao najbolji efekat, kombinuje se sa antistres jelovnikom, koji je baziran na citrusnom voću, orašastim plodovima i ribi. Naša koža je strog sudija i beleži naše loše životne navike, odsustvo fizičke aktivnosti, nedostatak sna, kaže dr Nenad Stanković. S druge strane, zdrave životne navike nas nagrađuju energijom, lepom i negovanom kožom, kao i životom punim zadovoljstva.