Najčešće postavljana pitanja

1. Koliko dugo traju otok i crvenilo nakon mezoterapije?

U zavisnosti od tretirane regije i tipa mezoterapije, oporavak posle tretmana je različit. Ako je reč o mezoterapiji lica, otok najčešće izostaje, crvenilo prolazi za nekoliko sati, a tragovi uboda igle mogu biti vidljivi narednih dan-dva. Kod lipolize otok može potrajati par dana, kao i bol u predelu gde je postupak izveden.

2. U čemu je razlika između mezoterapije ,,sa iglom” i mezoterapije ,,sa aparatom”?

Iako je mezoterapija "sa aparatom" komfornija jer nema bola prilikom tretmana, samim tim ni propratnih neželjenih reakcija, kod mezoterapije "sa iglom" efekti se postižu brže, efikasnije i delotvornije jer se sadržaj koktela potpuno resorbuje na tretiranoj regiji.

3. Koliko tretmana lipolize je neophodno da bi se postigao najbolji efekat?

Da bi se ostvarili najbolji rezultati, potrebno je uraditi bar četiri tretmana uz napomenu da lipoliza nije program mršavljenja, već oblikovanja tela uz obaveznu umerenu ishranu, fizičku aktivnost i zdrav način života.

4. Kojih se saveta treba pridržavati nakon tretmana hijaluronskim filerima?

Neposredno posle tretmana, neophodno je koristiti sapun, vodu i kreme koje su ordinirane od strane doktora. Preporučuje se izbegavanje fizičkih aktivnosti 24h nakon postupka, kao i odlazak u solarijum bar nedelju dana. Kako ne bi došlo do moguće infekcije, ne savetuje se kontakt sa kućnim ljubimcima.

5. Ako se prestane sa tretmanima hijaluronskim filerima, kako će koža izgledati?

Pošto prestane delovanje hijaluronskih filera, koža će zasigurno izgubiti volumen, čvrstinu i jedrinu u izvesnoj meri, ali će svakako izgledati znatno bolje nego pre tretmana jer je hijaluronska kiselina sve vreme vršila hidriranje, potporu i ishranu kožnog tkiva. Dejstvo faktora koji utiču na starenje je samim tim oslabljeno , te se sačuvao kvalitet kože.

6. Koliko traje crvenilo posle hemijskog pilinga i da li će se pojaviti ožiljci?

U zavisnosti od tipa pilinga koji se koristi, različit je i oporavak. Ukoliko se primenjuje površinski piling, crvenilo i ljušćenje kože mogu i izostati. Međutim, kod dubokog pilinga, crvenilo može potrajati i do 3 meseca. Kada je reč o mogućoj pojavi ožiljaka, ona je bespredmetna, ako proceduru izvodi edukovani i sertifikovani stručnjak sa proverenim preparatima.

7. Koji je tretman najpogodniji za uklanjanje fleka i pega na rukama?

Trag stvarnih godina je izrazito vidljiv na koži šaka, tako da se njihovom negom i zaštitom posebno treba baviti. Šake je moguće podmladiti i osvežiti hemijskim pilingom kojim se uklanjaju hiperpigmentacije različitog porekla i postiže glatka tekstura kože. Potrebno je minimalno 4-6 tretmana kako bi se postigli najbolji rezultati. Primena inovativnih mezoterapijskih koktela koji se zasnivaju na najčistijim i najefikasnijim sastojcima, takođe donosi uspeh u tretiranju pega i fleka na rukama. Da bi se postigao izuzetan efekat, savetuje se i krema za izbeljivanje čime se postiže blistav i ujednačen ten.

8. Koje su mere opreza posle primene hemijskog pilinga?

Preporučuje se adekvatna zaštita od sunca jer UV zraci mogu dovesti do pojave pigmentacija usled uklanjanja zaštitnog sloja kože. Savetuje se nanonešenje krema sa visokim zaštitnim faktorom, izbegavanje boravka na suncu i odlaska u solarijum.

9. Kada je moguć povratak dnevnim aktivnostima nakon primene 3D mezoniti?

Neposredno posle tretmana, sasvim je moguće nastaviti uobičajene aktivnosti. Ponekad se mogu pojaviti diskretan otok i modrice koje su prolaznog karaktera. Mesto uboda zaceljuje relativno brzo, tako da tragovi na koži nisu vidljivi.

10. Koliko tretmana krvnom plazmom je potrebno da bi se primetili prvi rezultati pri stimulaciji rasta kose?

Kosa najčešće opada usled stresa, hormonskog disbalansa, nepravilne ishrane, genetske predispozicije ili uzimanja kontraceptivnih pilula. Da bi se primetili prvi efekti tretmana krvnom plazmom kojim se pospešuje rast i kvalitet kose, potrebno je da prođe bar nedelju dana. Tada se zapaža slabije mašćenje kose, dok za dve-tri nedelje, vlas deluje zdravije i sjajnije, a i manje opada. U naredna tri meseca uspešno se regeneriše folikul dlake, tako da je preporuka osam tretmana u seriji.