Dr Ana Savić : Moj put do sklada

Da ljubav ne poznaje granice, dr Ana Savić uverila se kada ju je jedan slučajni susret sa Huanom naveo da ostavi svoju zemlju i krene put Kolumbije u kojoj gradi svoju ličnu i profesionalnu priču. Svojim primerom potvrdila je da su ograničenja samo u nama i da je ponekad dobro poslušati svoju intuiciju. Njen unutrašnji glas joj je govorio da je ovo pravi izbor i nije pogrešila. Sebe u budućnosti vidi kao ostvarenu i uspešnu ženu, vlasnicu moderne klinike za estetsku medicinu, ali i kao majku. I dok iščekuje venčanje i pokretanje samostalnog posla, Ana nam iskreno govori o svom neverovatnom životnom iskustvu, poručujući da prava ljubav uvek nađe svoj put.

Kolumbija je poznata po prirodnim lepotama, prijatnim ljudima, čuvenoj salsi, smaragdima i privlačnim ženama. Koji su Vaši prvi utisci po dolasku u ovu neobičnu zemlju Južne Amerike?

Kada govorimo o Kolumbiji, mislimo na jednu modernu zemlju koja u svemu prati svetske trendove. Ljudi su veoma srdačni, topli i uvek raspoloženi za šolju dobre kafe i opušten razgovor. Kako je predrasude najteže razbiti, tako se ova nacija još uvek bori sa negativnom reputacijom. Ono što mi se izuzetno dopada kod Kolumbijaca jeste njihova sposobnost da idu dalje ne osvrćući se ka prošlosti. Verujem da su upravo zbog toga uspešni, uvek nasmejani i spremni za novi početak bez obzira na sve. Rad, istrajnost i vera u sopstvene vrednosti i akcije vratiće ovom narodu status koji on zapravo i zaslužuje.

Najnovija američka istraživanja potvrdila su da su najprivlačnije žene sveta upravo Kolumbijke. Prva asocijacija su svakako njihove najpoznatije predstavnice – Šakira i Sofija Vergara. Kakvo je Vaše mišljenje?

Ono što se nikako ne može osporiti jeste da Kolumbijke poseduju jedinstvenu latino-lepotu. Međutim, trend koji je uzeo maha u ovom delu sveta ističe predimenzionirane ženske atribute vodeći se sloganom „ veće je lepše“. Kao zagovorniku prirodne lepote koja se sasvim sigurno može očuvati laganim anti-age tretmanima, moram da priznam da mi njihov ideal lepote pomalo smeta, kako kao esteti, tako i kao stručnjaku. Moja misija je da ih okrenem sebi jer tu je prava suština i smisao, ne u potrebi da se skrene pažnja sa nje. Sklad spoljašnje i duhovne lepote je ključ za ženu koja zrači, zavodi i pleni.

Kako se Kolumbijke neguju i šta Vam je najzanimljivije u njihovom pristupu svakodnevnoj rutini ulepšavanja?

Kolumbijke su žene koje zaista vode računa o svom izgledu. Veoma im je bitno da budu negovane, moderno obučene i atraktivne. Redovno posećuju kozmetičke salone i estetske centre. Ono što mi je bilo posebno zanimljivo jeste da u kozmetičkim salonima izostaju tretmani koji su kod nas uobičajeni, ali kada je u pitanju polje estetike, primenjuju tretmane podmlađivanja i ulepšavanja koji su prisutni i kod nas.

Ana Savić

Kako Vi održavate svoju formu i šta Vam je najvažnije kada je u pitanju fizički izgled? Kao stručnjak iz oblasti antiaginga koje nam tretmane prepručujete, a koje ste i sami isprobali na sebi?

Svaka savremena žena pored svakodnevih obaveza treba da pronađe vreme za sebe koje će iskoristiti za redovne fizičke aktivnosti, zdrave obroke i anti-age tretmane. To su moji obavezni koraci do zdravog i negovanog izgleda. Praktikujem kombinovane anti-age tretmane koji mi dosta pomažu u očuvanju svežine i vitalnosti. Često zaboravljamo da je prevencija najbitnija, tako da većinu postupaka koristim upravo radi sprečavanja nastanka oštećenja. Njihova uloga je da istaknu karakter osobe i uklone različite nesavršenosti koje joj smetaju, jer samo tako dobijamo sklad. Uvek toplo preporučujem piling koji je izuzetno komforan tretman.

Tekst: Ivana Gavrilović Stanković